Tennis en Clubhuis

We hebben 6 mooie banen en een gezellig clubhuis. Waar iedereen met veel plezier gebruik van kan maken. En dat moeten we zo houden. Met zijn allen. Hou je daarom zoveel mogelijk aan onderstaande regels. Namens iedereen: alvast bedankt!

Klik hier voor informatie over het clubhuis en de kantine.

Afhangen

Als het druk is op de banen, gelden de volgende regels zodat iedereen zo goed mogelijk aan het tennissen komt.

1. Voor het gebruik van de tennisbanen hangt u het geldig uitgegeven lidmaatschapsbewijs (KNLTB speelpas) op het “afhangbord”.
  2. Bij een enkelspel mag je maximaal een half uur achter elkaar afhangen
  3. Bij een dubbelspel mag je maximaal een uurachter elkaar afhangen.
  4. Bij een gelijk tijdige aanvangstijd van het spel en indien alle banen bezet zijn, eerst het enkelspel afhangen.
  5. Niet op een andere baan spelen dan u heeft afgehangen.
  6. Niet voor het verstrijken van uw speeltijd uw speelpas doorhangen naar de volgende speeltijd.
  7. Er kan niet worden afgehangen op banen waar (1) les wordt gegeven, (2) competitie en/of toernooien worden gespeeld of (3) toss activiteiten plaatsvinden.
  8. Je dient in persoon op het tennispark aanwezig te zijn. U mag uw pas dus niet uitlenen aan iemand anders.

T.V. Schaarsbergen heeft 6 prima gravelbanen. Om die banen goed te houden is het volgende van groot belang.

Spelen op de banen

• Banken tussen de banen 2,3 en 4 verzetten mag, maar wel weer terugzetten na afloop. Anders staan ze de automatische watersproeirs van de banen in de weg!
  • Na afloop van de partijen de scorebordjes op nul zetten. Anders slaat de watersproeiers ze stuk.
  • De baanhekjes altijd weer sluiten (tegen de “gravelkonijnen”).
  • Neem al je spullen mee van de baan. Dus ook dekseltjes van blikken, dopjes van flessen, etc.

Slepen

• Na gebruik de tennisbaan altijd direct slepen.
  • De banen NIET slepen als ze erg nat zijn.
  • NOOIT regenplassen wegslepen of opdweilen.
  • Sleepnet altijd weer op de haak aan het hek ophangen.